Wat is een oprichtingsverklaring?

Uit een oprichtingsverklaring blijkt dat u bezig bent met de oprichting van uw BV. U kunt deze verklaring gebruiken om de BV in te schrijven bij de Kamer van Koophandel als BV in oprichting (i.o.). Wanneer Standaard BV de oprichting van uw BV in behandeling heeft, geven wij een dergelijke verklaring uit.

BV i.o.

Als BV in oprichting kunt u alvast verplichtingen aangaan vanuit de BV. Deze zogenoemde rechtshandelingen kunnen gebruikt worden om de voorbereidende werkzaamheden uit te voeren uit naam van de besloten vennootschap. U kunt bijvoorbeeld al een kantoorpand huren of bepaalde investeringen aangaan uit naam van de BV.

Om de status van BV i.o. te krijgen, moet u twee documenten aanleveren bij de Kamer van Koophandel. Het eerste document is dus de oprichtingsverklaring. Met deze verklaring toont u aan dat u het oprichtingsproces in werking gezet hebt bij de notaris. Daarnaast heeft u een conceptakte van de BV nodig. Wanneer beide documenten in orde zijn, wordt de BV i.o. ingeschreven.

BV soort

In de oprichtingsakte is ook opgenomen wat de soort van uw BV is. Gebaseerd op uw ondernemingsdoelstellingen adviseren en begeleiden we u bij uw keuze voor een BV vorm. Soorten BV’s die we veel oprichten zijn:

Aansprakelijkheid BV i.o.

Als bestuur van een BV heeft u een beperkte aansprakelijkheid. Deze bescherming is nog niet geldig bij een BV in oprichting. U bent dus hoofdelijk aansprakelijk voor de verplichtingen die u namens de BV i.o. aangaat. Zodra de BV officieel is opgericht, vervalt deze verplichting.

BV oprichten

U kunt uw BV eenvoudig online oprichten via onze website. Indien gewenst leveren wij de oprichtingsverklaring en de conceptakte aan zodat u kunt starten met de BV in oprichting. Heeft u vragen over een BV i.o. of over de oprichting van een BV? Neem dan contact op met de specialisten van Standaard BV. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0320 247 394 of per mail via info@standaardbv.nl