Management BV oprichten

Richt in drie simpele stappen uw management BV op. Vul online de benodigde gegevens in en ontvang binnen 5 à 10 werkdagen een e-mail met een afschrift van de oprichtingsakte, een eventuele volmacht en de handelsregisterformulieren. Na akkoord en ondertekening van de oprichtingsakte is uw eigen management BV ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en kunt u direct beginnen met ondernemen.

Kosten van een management BV oprichten

Kosten oprichten management BV € 500,-
Uittreksel handelsregister (KvK) € 15,40

Bedragen zijn exclusief 21% btw

De kosten voor het oprichten van een management BV bedragen € 500,-. Dit bedrag is exclusief btw en exclusief de kosten voor de uittreksels van de Kamer van Koophandel.

U kunt een management BV oprichten als privépersoon, maar ook via een bestaande BV. Klik op de onderstaande buttons om uw nieuwe management BV direct op te richten.

Indien een reeds bestaande rechtspersoon de oprichtende partij is komen er kosten bij voor inzage in het handelsregister. Deze bedragen € 4,70 per betrokken rechtspersoon. Voorgenoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW.

Let op: de Kamer van Koophandel zal u ná de inschrijving van de management BV een aparte factuur toezenden voor de eenmalige inschrijfvergoeding. Deze kosten komen dus bovenop onze declaratie, maar worden rechtstreeks door de Kamer van Koophandel aan u in rekening gebracht. De kosten bedragen € 51,30 per op te richten rechtspersoon.

Waarom uw management BV oprichten bij Standaard BV?

Uw management BV oprichten bij Standaard BV is eenvoudig online te regelen. Wij bieden u de volgende voordelen:

 • Snelle oprichting: binnen 5 à 10 werkdagen een conceptakte
 • Minimale kosten: de oprichting kost slechts € 500,-
 • Direct ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • Oprichting is inclusief aandelenregister
 • Oprichting mogelijk bij volmacht via door u te kiezen notaris

Management BV oprichten

Uw management BV oprichten in 3 simpele stappen

 • Stap 1
  Management BV oprichten voor € 500,-

Meld uw management BV eenvoudig aan via ons online formulier. Vul onder andere de gewenste naam van uw BV in, geef uw persoonlijke gegevens op en vermeld het vestigingsadres. Verstuur de gegevens en wij gaan direct voor u aan de slag.

 • Stap 2
  De conceptakte van uw management BV

Zodra wij uw formulier hebben ontvangen, nemen wij uw aanvraag in behandeling. Binnen vijf à tien werkdagen ontvangt u van ons per e-mail een conceptakte van oprichting. Daarnaast sturen wij u een declaratie. We sturen u ook de volmacht, als dit op u van toepassing is.

 • Stap 3
  De oprichting van uw eigen management BV

Na de oprichting van uw management BV ontvangt u van ons een afschrift van de oprichtingsakte. Tevens sturen wij u een register van aandeelhouders en krijgt u een uittreksel van de inschrijving van uw management BV bij de KvK.

Management BV oprichten

Wat kunt u van ons verwachten?

Bij Standaard BV bent u verzekerd van een snelle oprichting van uw nieuwe management BV. Na de oprichting krijgt u:

 • Een afschrift van de oprichtingsakte
 • Het register van aandeelhouders

Daarnaast zorgen wij ervoor dat uw management BV wordt ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Wat is een management bv?

Een management BV stelt u in staat om uzelf via de BV aan een bepaalde opdrachtgever te verhuren. Dit kan belastingtechnisch aantrekkelijk zijn wanneer u ontslag neemt als directeur van uw onderneming, en vervolgens in dienst treedt van uw eigen management BV. Met de management BV maakt u een overeenkomst met de onderneming waar u werkte. Een afspraak kan zijn dat de management BV tegen een vergoeding diensten gaat verrichten voor de onderneming. In dit geval ontvangt de management BV een vergoeding en betaalt het deze aan u. U bent indirect in dienst van de opdrachtgever.

Voordelen van een management BV

Een groot voordeel van een management BV is dat in rekening gebrachte omzetbelasting (btw) verrekend kan worden: u kunt namelijk de btw over producten en diensten terugvragen. Andere voordelen zijn:

 • Het verschil tussen het tarief inkomstenbelasting (maximaal 52%) en het tarief vennootschapsbelasting (minder dan 25,5%)
 • In principe bent u als aandeelhouder alleen aansprakelijk voor uw eigen aandeel in het bedrijf
 • U kunt uw pensioenvoorziening in eigen beheer opbouwen
 • U hoeft niet te betalen voor sociale verzekeringen

Management BV oprichten

Lager belastingtarief

Voor velen is het lagere belastingtarief de belangrijkste reden om een management BV op te richten. Het loon van een directeur valt namelijk voor een groot deel in de hoogste belastingschijf. Wanneer u echter werkzaamheden verricht namens uw eigen management BV, ontvangt u hiervoor een vergoeding van de opdrachtgever. Omdat u in dienst bent van uw eigen management BV ontvangt u loon voor uw verrichte werkzaamheden. Hierover dient u inkomstenbelasting te betalen.

De management BV betaalt vennootschapsbelasting over het verschil tussen de vergoeding die het van de opdrachtgever ontvangt en het aan u uitbetaalde loon. Wanneer de management BV minder salaris uitkeert dan de BV aan vergoeding ontvangt, profiteert u van dit verschil in belastingen.

Het geld dat in de management BV blijft zitten, kunt u gebruiken voor de opbouw van uw pensioen. Dit bedrag kan van de winst afgetrokken worden. U hoeft hier geen vennootschapsbelasting over te betalen.

Nadelen van een management BV

Een management BV heeft niet alleen maar voordelen. Om u een zo compleet mogelijk beeld te geven, noemen we hier enkele nadelen van een management BV.

 • U maakt geen aanspraak op een werknemersverzekering
 • Bij werkloosheid, ziekte of arbeidsongeschiktheid ontvangt u geen vergoeding
 • U heeft geen recht op arbeidsrechtelijke bescherming als u ontslagen wordt door de opdrachtgever

Naast het oprichten van een werkmaatschappij, kunt u bij ons ook terecht voor:

Zakelijke rekening

Een zakelijke rekening is niet verplicht als u een BV opricht, maar we raden het wel aan door de vele voordelen:

 • Financieel overzicht van inkomende en uitgaande facturen
 • Gescheiden privérekening
 • Kosten zijn te verrekenen met de
  belasting
 • Professionele uitstraling

Als u de administratie en boekhouding wilt uitbesteden dan lijkt het tegenwoordig wel verplicht om een zakelijke rekening te openen. Steeds meer boekhouders en accountants willen namelijk dat een bedrijf een zakelijke rekening heeft, voordat ze de administratie beheren. Daarnaast wegen de kosten van een privérekening tegenwoordig niet meer op tegen die van een zakelijke rekening. Een zakelijke rekening opent u bij Knab namelijk al voor € 6,- per maand.

Meer informatie

Contact opnemen met Standaard BV

Wilt u een management BV oprichten? Klik dan hier om naar het aanvraagformulier te gaan. Heeft u vragen over een management BV? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0320 247 394. U kunt ook het onderstaande contactformulier invullen.

We wijzen u op ons privacybeleid

Naam*
Bedrijf
E-mailadres*
Telefoonnummer
Vraag/ opmerking*

Niet leesbaar? Verander tekst

We wijzen u op onze Privacy- en cookieverklaring.