Kosten BV oprichten

De kosten voor het oprichten van uw eigen BV zijn bij Standaard BV vanaf € 400,-. Laat binnen 10 dagen uw BV oprichten: u ontvangt al binnen 5 à 10 dagen de concept oprichtingsakte.

Meld uw BV aan via onze website en wij gaan direct voor u aan de slag met het opstellen van de conceptakte van oprichting. Heeft u vragen? Bel dan 0320 247 394.

  • Uw BV binnen 10 dagen opgericht
  • Inclusief KvK-uittreksel en aandelenregister
  • Wij verzorgen de gehele oprichting

Meld uw BV aan via onze website en wij gaan direct voor u aan de slag met het opstellen van de conceptakte van oprichting. Heeft u vragen? Bel dan 0320 247 394.

Overzicht van de kosten voor het oprichten van uw BV

In het onderstaande overzicht vindt u alle kosten voor het oprichten van uw BV.

Oprichting van uw BV met 1 oprichter € 400,-
Oprichting van uw BV met 2 oprichters € 525,-
KvK-uittreksel € 15,-

Wilt u met meer dan 2 oprichters een BV oprichten? Neem dan contact met ons op. De Kamer van Koophandel zal u ná de inschrijving van de bv een aparte factuur toezenden van € 50,00. Dit betreft de kosten voor de eenmalige inschrijfvergoeding. Deze kosten komen dus bovenop onze declaratie en worden rechtstreeks door de Kamer van Koophandel aan u in rekening gebracht.

Indien een reeds bestaande rechtspersoon de oprichtende partij is komen daar kosten bij voor inzage in het handelsregister. Deze bedragen € 4,60 per betrokken rechtspersoon. Daarnaast is er een bijdrage voor het Kwaliteitsfonds Notariaat van € 8,22 per akte exclusief BTW verschuldigd.

De werkzaamheden voor de oprichting van een BV vallen onder het bereik van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Op grond van die wet is de notaris ondermeer verplicht een cliëntenonderzoek uit te voeren. Sinds 25 juli 2018 is die verplichting verder aangescherpt. Om te kunnen voldoen aan die strengere regels moeten wij inzage nemen in diverse registers zoals bijvoorbeeld het curatele- en insolventieregister, het faillissementsregister, het handelsregister, etcetera. De kosten welke daaraan verbonden zijn moeten wij doorbelasten. Deze kosten bedragen € 1,50 exclusief btw per betrokken (rechts)persoon.

De genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw.

Inbegrepen in de kosten:

  • Conceptakte van oprichting binnen 5 à 10 werkdagen
  • Afschrift oprichtingsakte
  • Aandelenregister
  • Kosten van raadplegen diverse registers

Inschrijving in het UBO-register

Vanaf 28 september 2020 dient een BV eerst aangemeld te worden in het UBO-register, voordat ze opgericht kan worden. Een BV kan alleen in het handelsregister worden geregistreerd wanneer ze in het UBO-register staat. We helpen u graag bij de inschrijving. Hiervoor moeten we alleen wel extra werkzaamheden verrichten. We regelen de inschrijving in het UBO-register voor € 25,- exclusief btw.

Kosten management BV oprichten

Richt uw eigen management BV op vanaf maar € 400,- exclusief btw. Met een management BV kunt u zichzelf verhuren aan een bepaalde opdrachtgever. Het voordeel hiervan is dat u btw over producten en diensten kunt terugvragen.

Oprichting management BV € 400,-
KvK-uittreksel € 15,-

De genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw.

Management BV oprichten

Kosten holding oprichten

Uw eigen holding oprichten doet u al vanaf € 400,-. Wilt u een holding met een dochter BV oprichten, dan bedragen de kosten € 800,- exclusief btw.

Holding met een dochter BV Enkele holding
Oprichting holding € 800,- € 400,-
KvK-uittreksel € 30,- € 15,-

De genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw.

Kosten zakelijke rekening

Een zakelijke rekening openen is aan te raden als u een BV opricht. Bij Knab is dat al mogelijk vanaf € 6,- per maand. Deze bank is erg populair onder starters. De kosten die u met een zakelijke rekening maakt zijn ook aftrekbaar van de belasting, zoals btw op brandstof.

Met een zakelijke rekening creëert u financieel overzicht en houdt u uw privérekening gescheiden. U verdient de kosten zo ook terug: de administratie kost de boekhouder minder tijd, dus u bespaart geld. Het is ook veel professioneler als de bedrijfsnaam onder de facturen staat in plaats van uw eigen naam. Daarnaast voert de Belastingdienst periodiek controles uit, waarbij u binnen korte termijn uw boekhouding overzichtelijk moet aanbieden. Zonder gescheiden zakelijke rekening is dat moeilijk te realiseren.

Meer informatie

Direct uw eigen BV oprichten

Richt uw eigen BV op via Oprichten BV en u kunt binnen 10 dagen beginnen met ondernemen. Meld uw BV aan via onderstaande button. Voor meer informatie neemt u contact met ons op via 0320 247 394.