BV oprichten

Als u snel en eenvoudig online een BV wilt oprichten, doet u dit bij Standaard BV. De oprichting is mogelijk als een privépersoon of als een al bestaande BV. Wilt u direct de BV oprichten? Klik dan op een van onderstaande knoppen. Binnen 5 tot 10 werkdagen ontvangt u van ons een conceptakte van oprichting.Heeft u vragen over de oprichting? Bel dan naar 0320 247 394 of mail ons via info@standaardbv.nl.

Wat is een BV?

Een BV is een besloten vennootschap, dit houdt in dat de aandelen op naam staan en niet vrij verhandelbaar zijn. Een BV staat op de naam van een of meerdere personen: de aandeelhouders.

Een BV is ook een rechtspersoon en kan dus, net als een natuurlijk persoon (een mens), contracten aangaan en failliet gaan. Ook moet een BV bepaalde verplichtingen nakomen. De aandeelhouders van de BV verliezen bij een faillissement niet hun privévermogen, omdat de BV hier als rechtspersoon verantwoordelijk voor is.

Hoe vraagt u de oprichting van een BV aan?

Het opzetten van een BV doet u door een van onze formulieren in te vullen. Verder loopt het proces volgens ons stappenplan.

Stappenplan

Met ons stappenplan vraagt u eenvoudig uw BV oprichting aan.

 • Stap 1
  Het aanmelden van de BV

Een BV meldt u aan via een van bovenstaande buttons. In het formulier vult u uw persoonlijke gegevens in, samen met onder andere het vestigingsadres en het doel van de BV.

 • Stap 2
  Conceptakte van oprichting

Zodra we uw ingevulde formulier ontvangen, stellen we een conceptakte van oprichting op. Deze ontvangt u vervolgens binnen 5 tot 10 werkdagen.

 • Stap 3
  Oprichting en inschrijving KvK

Als u akkoord gaat met de concept oprichtingsakte, stellen onze notarissen de daadwerkelijke oprichtingsakte op. Daarnaast schrijven we uw BV in bij de KvK. Als dit allemaal is afgehandeld, ontvangt u de oprichtingsakte en het uittreksel van de KvK

Kosten

Als u uw BV laat oprichten door Standaard BV, krijgt u uiteraard te maken met kosten. We maken gebruik van vaste kosten, zodat u van tevoren precies weet wat u te wachten staat.

Kosten BV oprichten vanaf € 500,-
Kosten uittreksel KvK € 15,40
Eenmalige inschrijfvergoeding KvK € 51,30
KNB Heffing kwaliteitsfonds notariaat € 8,22
Prijzen zijn exclusief 21% btw

Eisen van een BV oprichten

Om een BV op te richten, moet u voldoen aan een aantal eisen, zoals het hebben van een notariële akte en statuten. De eisen waar u aan moet voldoen, zijn:

 • Notariële oprichtingsakte met statuten
 • Startkapitaal en aandelenkapitaal
 • Functies binnen de BV
 • Inschrijving Kamer van Koophandel
 • Na de oprichting: jaarstukken en DGA-salaris

Om een BV op te richten die voldoet aan alle eisen, neemt u contact met ons op. We nemen de gehele oprichting van uw BV uit handen. U kunt ook contact met ons opnemen als u meer wilt weten over de eisen. Bel hiervoor naar 0320 247 394 of vul ons contactformulier in. 

De diensten van Standaard BV

Naast het oprichten van een normale BV, helpen we u bij de oprichten van:

Heeft u al een bestaande onderneming, maar wilt u deze omzetten naar een BV? We helpen u ook bij:

Twijfelt u nog of u een BV moet oprichten of een andere ondernemingsvorm?

Contact met Standaard BV

Wilt u een BV oprichten, maar heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0320 247 394 of door ons contactformulier in te vullen.

We wijzen u op ons privacybeleid

Naam*
Bedrijf
E-mailadres*
Telefoonnummer
Vraag/ opmerking*

Niet leesbaar? Verander tekst

We wijzen u op onze Privacy- en cookieverklaring.