Blog

Een zakelijke rekening openen

Een nieuw bedrijf betekent ook het regelen van een aantal belangrijke zaken. Het openen van een zakelijke rekening is er daar één van. Zeker kleine ondernemers overwegen in verband met de kosten om een privérekening voor het bedrijf af te sluiten, maar tegenwoordig is een zakelijke rekening ook tegen lage tarieven te openen. Bij Knab opent u bijvoorbeeld al een zakelijke rekening voor € 6,- per maand.

Het huren van een bedrijfsruimte

Nadat u uw bv heeft opgericht, is het tijd om te kijken naar een geschikte bedrijfsruimte. U kunt er natuurlijk voor kiezen om uw bv vanuit huis te runnen, maar ook een extern kantoor behoort tot de mogelijkheden. Om de zoektocht naar een bedrijfsruimte zo makkelijk mogelijk te maken, bespreken wij de verschillende soorten bedrijfsruimtes en uw rechten als huurder.

Ondernemen terug van weggeweest?

Het economisch bureau van de ABN-AMRO meldt dat de meeste sectoren in het Nederlandse bedrijfsleven weer opgebloeid zijn en gelijk zijn aan het niveau van voor de crisis. De groei van alle sectoren begon al in 2014 en de verwachting is dat dit de komende jaren doorzet. De groei is vooral toe te schrijven aan de toenemende export en consumptie. Ziet de toekomst er rooskleurig uit voor alle ondernemers? 

Wat zijn de kosten van een BV oprichten?

Bij Standaard BV kunt eenvoudig online een bv oprichten. Dat kan bij ons voor €500,-. Maar waar bestaat dit bedrag uit? In dit blogbericht leggen wij de kosten voor het oprichten van een bv uit en waarom wij goedkoper kunnen zijn dan een notariskantoor bij u in de buurt.

In 8 stappen succesvol een bedrijf starten

In 8 stappen succesvol een bedrijf starten

Bij het starten van een bedrijf komt veel kijken. Helemaal in een bureaucratie als Nederland komt een ondernemer om in wetten en regels. Een stappenplan voor het succesvol oprichten van een bedrijf komt daarbij goed van pas. In dit blog worden de 8 belangrijkste stappen gegeven voor het succesvol starten van uw onderneming.

Het Nederlandse startup-klimaat

Het Nederlandse startup-klimaat
Het wordt steeds makkelijker voor startende ondernemers om het hoofd boven water te houden. Buiten de subsidies en regelingen om zijn er tal van bedrijven die startende ondernemingen bijstaan. Vooral het doorlopen van de eerste fases zijn vaak lastig, daarbij is het rondkrijgen van de financiering vaak een doorn in het oog. Projecten zoals Kickstarter en Brainport verlagen deze drempel zodat je als startup al je aandacht kan richten op het uitwerken van je ideeën.

Als startende ondernemer nooit de btw-aangifte vergeten

Als startende ondernemer nooit de btw-aangifte vergeten
Als u als startende ondernemer producten of diensten gaat verkopen, dan bent u verplicht daar btw (Belasting over de Toegevoegde Waarde) over af te dragen. Mocht het voorkomen dat u in een bepaalde periode geen btw hebt betaald of ontvangen, dan moet u alsnog aangifte doen. Doet u dit niet, dan krijgt u een naheffingsaanslag en zal u een boete moeten betalen. Bent u te laat, schrik niet, btw-aangiftes die binnen een week na de deadline binnen zijn zullen geen naheffingsaanslag krijgen.

Rechtsvormen bij het gezamenlijk starten van een bedrijf

Rechtsvormen bij het gezamenlijk starten van een bedrijf
Een nieuw bedrijf wordt vaak door 2 of meer personen gestart. De vraag is dan in welke rechtsvorm wilt u uw bedrijf beginnen? Is dat een BV, personenvennootschap of een joint venture? Hiervoor is het verstandig om een aantal dingen goed op papier te zetten. Het is van belang dat er goed wordt nagedacht over de samenwerkingsvorm die het beste aansluit op uw situatie. In dit blogbericht vindt u meer informatie over mogelijke samenwerkingsvormen. Gezamenlijk een BV starten Bij een samenwerking wordt in veel gevallen gekozen voor het oprichten van een BV.

Levenstestament voor ondernemers

Levenstestament voor ondernemers
Bestuurders van ondernemingen houden er vaak geen rekening mee wat er met hun onderneming moet gebeuren als zij langdurig ernstig ziek zijn. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen door een levenstestament te maken. Wij bij Standaardbv.nl raden het u als ondernemer ten zeerste aan om een levenstestament te maken. In dit blogbericht leggen wij uit wat een levenstestament precies is, wat de voordelen zijn en laten wij aan de hand van een praktijkvoorbeeld zien waarom een levenstestament zo belangrijk is.