Bedrijfsnaam veranderen

Heeft u een BV en wilt u hiervan de bedrijfsnaam veranderen? Omdat het in veel gevallen gaat om een statutenwijziging, moet u een notaris inschakelen. Het team van Standaard BV voert de naamswijziging voor u door en geeft de gewijzigde naam van de BV door aan de KVK.

Bel 0320 247 394 Wijzig de naam van mijn BV

Redenen om de naam van uw BV te veranderen

Er zijn diverse redenen mogelijk om de bedrijfsnaam van uw BV te wijzigen. De meest voorkomende reden is dat er sprake is van een fusie of een overname. Daarnaast is het mogelijk dat de naam van een oude eigenaar nog is opgenomen of dat er producten of diensten in de bedrijfsnaam staan die u niet meer aanbiedt.

In de laatste twee gevallen is de naamswijziging om verwarring te voorkomen.

Naam wijzigen of een handelsnaam introduceren?

Het wijzigen van de statutaire naam, de bedrijfsnaam, is een grote stap. U moet immers volledig rebranden en al uw klanten inlichten. Daarnaast komen er veel wijzigingen en kosten bij kijken. Om deze reden kan het introduceren van een handelsnaam een goed alternatief zijn.

De handelsnaam

De handelsnaam is de naam waaronder u met de BV handel drijft. In veel gevallen komt de naam overeen met de bedrijfsnaam, maar het kan ook zijn dat u hier een andere naam voor kiest. Zo is Standaard BV onze handelsnaam, maar niet onze statutaire naam.

De naam van uw BV veranderen

Wanneer u zeker bent van uw keuze en u ervoor kiest om uw bedrijfsnaam of handelsnaam te wijzigen, hou dan rekening met de volgende zaken:

  • De statuten wijzigen
  • De naam bij de KVK wijzigen
  • Bestaande klanten en relaties inlichten

Statuten wijzigen na naamswijziging BV

Kiest u ervoor om de bedrijfsnaam aan te passen, dan moet dit via een notaris lopen. De wijziging moet namelijk ook doorgevoerd worden in de statuten. Het is begrijpelijk als u er vervolgens voor kiest om de gehele statuten te herzien en direct meerdere wijzigingen door te voeren.

Een eenvoudige wijziging in de statuten, zoals de bedrijfsnaam, regelt u al voor slechts € 375,- exclusief btw.

De statuten wijzigen Enkel mijn bedrijfsnaam aanpassen

Naam wijzigen bij de KVK

U moet de naamswijziging van de BV ook doorgeven aan de KVK, zodat dit aangepast wordt in het Handelsregister. Wanneer het gaat om de wijziging van de bedrijfsnaam, dan voeren wij dit als notaris voor u door.

Gaat het om een wijziging van de handelsnaam? Dan kunt u zelf de wijziging aangeven via de website van de kvk.

Bestaande klanten en relaties inlichten

Als laatste bespreken we het inlichten van uw bestaande klanten en relaties. Het is namelijk belangrijk dat zij hier van op de hoogte zijn. Daarnaast is het direct een manier om weer eens contact met uw klanten en relaties te zoeken, wat de zakelijke band weer versterkt.

Naamswijziging van een BV doorvoeren

Laat Standaard BV de naam van uw BV veranderen. We passen de statuten voor u aan en we zorgen ervoor dat de wijziging bij de KVK bekend wordt. Zo hoeft u zich enkel te richten op de rebranding en het inlichten van uw klanten en relaties.

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of door ons te bellen via 0320 247 394.

We wijzen u op ons privacybeleid

Naam*
Bedrijf
E-mailadres*
Telefoonnummer
Vraag/ opmerking*

Niet leesbaar? Verander tekst

We wijzen u op onze Privacy- en cookieverklaring.